Naša priča

Što je točno EduHub?

EduHub je mobilna aplikacija namijenjena pripremanju ispita na Medicinskom fakultetu, kao i pripremanju maturanata za prijemni ispit. Imamo najveće baze pitanja u Hrvatskoj, sada i veće baze od nekadašnjeg Perpetuum Lab foruma. Studenti svakodnevno upisuju nova pitanja u naše baze, a mi ta pitanja razvrstavamo po poglavljima kako bi EduHub bio još korisniji za učenje i ponavljanje tijekom cijele godine.

Maturanti u svom dijelu aplikacije imaju ispitna pitanja za prijemni ispit, zajedno sa objašnjenjima i postupcima rješavanja ispitnih pitanja iz fizike i kemije. EduHub je također i forum koji povezuje studente medicine i maturante koji upisuju ovaj fakultet. Ukratko – EduHub su digitalne pripreme maturanata i studenata medicine.

Kako mo počeli?

U karanteni tijekom pandemije COVID-19. Tim koji stoji iza EduHub-a je ranije radio radionice ”Medicina u 35 dana” kojima je cilj bio maturantima približiti kako je to studirati medicinu. 

Studenti viših godina su sa polaznicima prolazili sve predmete po semestrima na MEF-u, govorili o značajkama svakog predmeta i svom subjektivnom doživljaju, kao i radili simulacije vježbi iz anatomije, kirurgije i slično. Radionice su bile izrazito popularne među maturantima i mnogi od njih su ili još više zavoljeli medicinu ili su odustali od upisa jer su shvatili da to ipak nije za njih.

Pričajući tako maturantima o bazama pitanja koje se koriste na medicini, rodila se ideja da te baze pretvorimo u simulacije ispita na mobilnom telefonu, ubrzamo prolaženje po pitanjima umjesto da se studenti bore sa tisućama stranica PDF-a i papirima. A u karanteni smo onda imali viška vremena i napravili ovaj projekt.

Koji su planovi za EduHub?

Naša vizija je da EduHub postane glavna digitalna platforma i alat za učenje i ponavljanje. Također želimo postati društvena mreža akademskih građana koja interdisciplinarno povezuje liječnike i druge znanstvenike.

Želiš nas kontaktirati?

Ako biste željeli stupiti u kontakt sa nama, chekirajte našu kontakt stranicu ili nam pošaljite poruku na WhatsApp na +385 95 588 3779.