EduHub demosi: Pravila korištenja

S obzirom na povećano korištenje ove nove funkcionalnosti u EduHubu u zadnje vrijeme, naročito za predmet anatomija, ovim putem želimo ponoviti i detaljnije pojasniti pravila korištenja EduHub demosa

Kako traju rokovi i bliže se novi, studenti medicine sve više koriste besplatnu funkcionalnost EduHub demosi u kojoj mogu pitati starije kolege da im detaljnije pojasne gradivo koje često studentima zna biti zbunjujuće i teško za savladati samo uz literaturu.

Mnogim studentima je ovo od velike pomoći pred rokove kada žele pohvatati sve što ih je mučilo tijekom nastave ili kasnije kada su sami prolazili gradivo. Naročito jer je funkcionalnost anonimna, i nema straha od dijeljenja naziva profila ili drugih podataka prilikom postavljanja pitanja.

No ipak, postoje tipovi pitanja koji ipak ne spadaju ovdje. Podijelit ćemo tipove pitanja na spam pitanja, i ona koja više pripadaju forumu.

Spam pitanja – što su i koje su posljedice pisanja spam pitanja?

U spam pitanja spadaju ona pitanja koja su možemo reći basic, te koja se mogu pronaći u literaturi u nekoliko sekundi ili minuta.

Primjer jednog takvog pitanja

Primjer pitanja koje bi spadalo u spam

Pitati demosa što je cochlea kao pojam, složit ćete se, nema smisla, zar ne? Vidi se da je troll pitanje jer čak da zaista na fakultetu postoji osoba koja nije nikad čula za cochleu, ako planira završiti 1. godinu mora biti u stanju pronaći odgovor u nekoliko minuta. Takvo pitanje ne spada pod zbunjujuće ili specifično koje treba podrobnije objasniti.

Da je autor pitao za određenu specifičnu strukturu ili funkcionalnost u cochlei, i da je objasnio što točno ne razumije, takvo pitanje bi bilo skroz legitimno.

Mjere protiv spam pitanja i autora

Iako su drugim korisnicima autori pitanja anonimni, demosima i EduHub adminima autori pitanja nisu anonimni. EduHub u Data safety policy ima navedeno prikupljanje email adresa i drugih podataka isključivo u svrhu acccount managementa i upravljanja bazom korisnika, pod što spada moderiranje. Spam pitanje će prvi puta biti obrisano, a ako idući puta korisnik postavi troll pitanje, bit će udaljen bez upozorenja iz EduHuba, sa gubitkom Premium accounta ako je pretplatnik, kao i ostalim podacima vezanim uz account.

Naravno, nemojte se bojati postavljati pitanja, ali zdravorazumski svatko zna ustvari što je spam pitanje 🙂

Pitanja za forum

U pitanja za forum više spadaju pitanja poput “Što moramo znati kod tog i tog profesora na usmenom”, “Na koji način izgleda ispit kod profesora XY”  i slično. To nisu pitanja za demose, jer neki EduHub demosi su već i završeni liječnici koji vam pomažu sa gradivom, i davno su završili ispite koje vi trenutno polažete pa vam ne mogu odgovoriti na takva pitanja.

Za takve upite se radije obratite na forum gdje će vam netko od godinu-dvije starijih kolega znati dati puno bolji odgovor.

Sretno s rokovima ekipa!
EduHub tim i vaši demosi 🙂

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)