MedBrane: Napredniji EduHub na engleskom

S obzirom na dosadašnji uspjeh EduHuba u svijetu medicine Hrvatske i regije, i na upite od stranih studenata medicine, donosimo veliku novost na kojoj smo radili zadnjih godinu dana – MedBrane

Danas više-manje svaki student medicine zna što je EduHub i koristio ga je barem jednom u životu za neki od svojih ispita, a mnogi ga koriste i svakodnevno.

Od početka EduHuba, tamo sada već daleke 2020. godine kad je nastao, prešli smo dalek put. Implementirali smo dio za maturante, 2 puta radili novi, i svaki put moderniji dizajn, dodali demose, objašnjenja za neka pitanja i još mnogo toga.

Također imamo planove za dodatno poboljšavati EduHub, i neke funkcionalnosti su već iza ugla. No, prije nego to postane dostupno, neke od tih funkcionalnosti možete isprobati u engleskoj verziji EduHuba, odnosno MedBrane-u.

Početak MedBrane-a

MedBrane je nastao kao ideja prije godinu dana, motivirani uspjehom EduHuba i javljanja studenata medicine iz regije, pa čak i iz Njemačke, Irske i Amerike koji su preko poznanika studenata medicine u Hrvatskoj čuli za EduHub.

Naravno, postoje već projekti i aplikacije na bazi pitanja-odgovori za studente medicine u svijetu, ali ono što im se svidjelo kod nas je i taj community, odnosno forum koji se pokazao kao izuzetno koristan medicinarima. Ono što smo mi morali napraviti je prilagoditi pitanja svijetu (a ne našem faksu, dakle da su pitanja više objektivna za medicinsko znanje a manje poravnata sa time što koji profesor voli ispitivati na MEFzg-u),  zatim napisati detaljna objašnjenja za svako pitanje te uvesti dosta novih funkcionalnosti.

Što je MedBrane? EduHub na steroidima!

Kako bismo bili relevantni i mogli se okušati na svjetskoj pozornici, morali smo uvesti dosta novih korisnih funkcionalnosti, a koje ćemo svakako kroz neko vrijeme uvesti i u EduHub. Krenimo redom.

Detaljna objašnjenja na svako pitanje

Slično kao što to ima UWorld ili Amboss (doduše oni pripremaju za USMLE, dok je MedBrane trenutno više namijenjen lokalnim ispitima na fakultetima tijekom prvog učenja gradiva), uz suradnju jednog liječnika liječnika, zatim jednog studenta medicine na MEFzg-u, kao i jedne američke studentice u Zagrebu, za svako pitanje smo napisali detaljno objašnjenje svakog točnog odgovora, a često i objašnjenja zbog čega su ostali odgovori krivi.

Nakon svakog odgovora, pojavljuje se opcija za pogledati objašnjenje.

Moćni algoritam slaganja ispita

Za razliku od EduHuba, MedBrane je podijeljen puno detaljnije na poglavlja i pod-poglavlja. Naprimjer Unutarnji organi na anatomiji se dijele na Toraks, Abdomen i Pelvis. Ako se odabere abdomen, moguće je ići još dublje i birati između Jetre i gušterače, Želuca, Tankog i debelog crijeva te Bubrega, uretera i mjehura. Moguće je otići još dublje i birati za svaki od njih Strukturu odabranog organa, Krvnu, živčanu i limfnu opskrbu te Topografiju.

Zatim kada se pokrene simulacija ispita (ili vježba “Sva pitanja”), algoritam precizno izvlači pitanja iz svakog poglavlja (ili pod-poglavlja) u jednakom postotku pitanja kako bi vježba bila relevantna. Također postoji formula za određena “nadpoglavlja” koja su bitnija i veća da se iz njih izvuče i veći broj pitanja ako je to potrebno za odabrani ispit.

Tri vrste ispita i postignuća

Ako se odabere simulacija ispita, moguće je odabrati 3 vrste ispite: Quick Quiz (30 pitanja), Standard Test (90 pitanja) i Comprehensive Exam (150 pitanja). Ako se odabere Comprehensive Exam na razini cijelog predmeta, i ostvari rezultati od 85% točne riješenosti dobija se achievement za taj predmet koji je vidljiv svima na profilu da je taj predmet položen u MedBraneu, a ako je položen u aplikaciji, vrlo vjerojatno je i na faksu!

Napredna analitika riješenih ispita

Nakon svake simulacije ispita, za razliku od EduHuba, moguće je detaljno analizirati svaku razinu predmeta (razinu cijelog predmeta, viša generalna poglavlja ili krajnja pod-poglavlja kao i sve razine između!). Moguće je vidjeti postotak riješenosti, krivih odgovora i preskočenih pitanja. Na taj način se može puno bolje i objektivnije dobiti uvid o tome što treba bolje ponoviti ili učiti.

Roadmap – planovi za budućnost

Naravno, ove nabrojane funkcionalnosti nisu jedino što je novo. Imamo plan razvoja jednako kao i za EduHub, a tu su je kreiranje slika i atlasa (vlastitih!) za anatomiju i druge predmete gdje je to potrebno, zatim dodatne funkcionalnosti poput contesta među korisnicima gdje može više osoba rješavati isti ispit i vidjeti kako stoji sa znanjem naspram svojih kolega.

Krajnji cilj je kreirati posebna pitanja za USMLE ispit, ali to je malo dalja budućnost.

 

Upgrade EduHuba

Sve ove nabrojane stvari (osim USMLE) pitanja dolaze i u EduHub! Neke će doći prije a neke kasnije, ali svakako radimo na tome da poboljšamo EduHub po uzoru na MedBrane. Aplikaciju MedBrane možete instalirati na iOS-u ovdje kao i na Androidu na ovoj poveznici.

Ako znate nekog stranog studenta medicine kojem bi ovo moglo biti korisno, sherajte mu link MedBrane website-a ili direktne linkove za Google Play ili App Store pa neka isproba, besplatno je!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)