Prijemni ispit 2020. u EduHubu

Od danas je u EduHub aplikaciji dostupan prijemni ispit iz 2020. godine. Kao i uvijek, dostupni su postupci i objašnjenja gotovo svakog zadatka.

2022. godina je započela a mi smo bili vrijedni i tijekom blagdana upisali novih 120 pitanja sa prijemnog iz 2020. godine, a naši profesori su riješili i objasnili gotovo svako pitanje iz kemije i fizike.

Koncept ispita

Svake ili svakih nekoliko godina, prijemni ispit može biti promijenjen u smislu broja pitanja. Nekad su prijemni ispiti sadržavali po 30 pitanja iz svakog predmeta (biologija, fizika, kemija), kasnije su povisili broj pitanja na 36, a zadnje dvije godine ispit je sadržavao po 40 pitanja iz svakog predmeta. Prag po svakom predmetu iznosi 40%, odnosno 16 točno riješenih zadataka. Ispit provjere znanja traje 180 minuta.

Prijemni ispit na medicini se sastoji od 3 predmeta: fizika, biologija i kemija, svaki sa po 40 pitanja.

EduHub postupci i objašnjenja zadataka

Mi smo se kao i prošle godine potrudili objasniti gotovo svaki zadatak. Prošle godine smo imali riješenu samo fiziku, a sada uz to imamo riješene i objašnjene gotovo sve zadatke iz kemije. S obzirom da je na zadnjem prijemnom ispitu kemija bila svima teža nego inače, vjerujemo da će vam ova objašnjenja biti od velike pomoći pri spremanju ovog predmeta!

Primjer postupaka i objašnjenja jednog zadatka iz kemije.

Sretno!

Još imate otprilike 6 mjeseci do prijemnog, ali mnogi se već naveliko spremaju za ovaj ispit koji će odlučiti o vašoj budućoj karijeri. Želimo vam svu sreću, nemojte paničariti nego se primite knjige i zadataka i svaki dan barem malo odradite za prijemni ispit. Kada dođe taj dan, vi ćete biti sigurni u sebe i svoje znanje.

EduHub tim

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)