5 novih funkcionalnosti EduHub verzije 2.0

S novom 2023. godinom, EduHub je ušao u novo razdoblje svojeg postojanja i djelovanja. Studentima je kroz mnoštvo novih alata olakšano učenje i korištenje same platforme.

EduHub ekipa je dugo pripremala ovaj update i verziju kako bi studentima medicine dodatno olakšali i ubrzali učenje i komunikaciju među studentima i demonstratorima na fakultetu. Od aplikacije koja je u početku imala samo baze pitanja za vježbu prije ispita, danas imamo zaokruženu cjelinu koja više liči na edukativnu društvenu mrežu studenata medicine. Od novosti u verziji 2.0 tu se našlo puno manjih i većih funkcionalnosti, ali krenimo redom.

Što sve sadrži EduHub 2.0?

Nabrojat ćemo i ukratko objasniti svaku novu funkcionalnost, te kako se ona koristi.

1. EduHub demosi

Ova funkcionalnost spaja demonstratore sa fakulteta (ili direktno EduHubove demonstratore) sa studentima. Svaki student može anonimno postaviti pitanje za neki predmet i gradivo sa svoje godine nakon čega svim demonstratorima dolazi obavijest da je postavljeno pitanje za određeni predmet. Svaki demos može odgovoriti na bilo koje pitanje, ali obično svaki demonstrator ima svoj predmet u kojem je aktivan i na čija pitanja odgovara.

Nakon što odgovori u obliku teksta i/ili slike, svim ostalim korisnicima koji su na toj godini (godina tog predmeta) dolazi notifikacija da je demonstrator odgovorio na postavljeno pitanje iz određenog predmeta.

Kada bilo koji korisnik pročita odgovor, može ocijeniti taj odgovor od 1-5 koliko mu je bio koristan te može komentirati ili pitati ako treba dodatno pojašnjenje. Ocjene su ovdje kako bismo u nekom sljedećem ažuriranju aplikacije mogli filtrirati relevantna pitanja i odgovore po ocjeni.

2. EduHub – Sketchy suradnja

Većina starijih kolega je upoznata sa Sketchyem s obzirom da ga kolege godinama koriste za mikru, pato i farmu – 3 predmeta koje su prije 7-8 godina nabavljene khm…na razne načine u bespućima interneta 🙂

Sketchy je jedan od najboljih mnemotehničkih alata za učenje predmeta na medicini. Zadnjih godina su pokrili puno novih predmeta poput anatomije, biokemije, fiziologije i drugih, a također su nadopunili gradivo za ona tri spomenuta koja već imamo.

Ovdje je primjer jednog Sketchy videa gdje se objašnjava Staph aureus.

Kako u priču ulazi EduHub?
EduHub je ostvario partnerstvo sa Sketchy firmom, te su dali 46% popusta svima koji koriste EduHub Premium. Dakle, ukoliko već podržavaš EduHubov rad i koristiš naše materijale, umjesto €386.89 (2.915,00 kn) za 12 mjeseci korištenja, možeš dobiti cijeli Sketchy Medical za €207,05 (1.560,00 kn), što je ušteda od €179.84 (1.355,00 kn)!

Nakon što korisnik ostavi svoje podatke, prosljeđujemo ih Sketchy timu, nakon čega će vam oni na email koji ste ostavili poslati custom ponudu sa 46% popusta.

3. Dijeljenje postova na forumu i odgovora demosa

S obzirom da su i druge socijalne mreže popularne među studentima medicine, poput WhatsAppa i Facebook grupa gdje se dijele materijali, omogućili smo dijeljenje korisnih forum postova i odgovora demonstratora izvan EduHuba.

4. Dodavanje slika

Shvatili smo da studentima u EduHubu fali mogućnost uploadanja i dijeljenja slika unutar aplikacije, stoga je odsad i to moguće kod kreiranja postova na forumu, a također je to omogućeno i demonstratorima u njihovim odgovorima.

5. Veliki redizajn aplikacije

Također je bilo vrijeme i da se malo moderniziramo. Od prve verzije EduHuba koja je napravljena dosta neintuitivno sa grubim dizajnom, preko prethodnog ljepšeg ali opet nedostatnog dizajna, ovog puta smo se potrudili upratiti posljednje trendove i učiniti aplikaciju maksimalno ugodnom i intuitivnom za korištenje. Nadamo se da će vam se svidjeti!

EduHub prijemni

Što će još uskoro biti dostupno u EduHubu 2.0?

Od funkcionalnosti koje dolaze uskoro, tu će biti Homepage feed, odnosno na početnoj stranici bit će moguće pratiti posljednje postove na forumu i odgovore demonstratora kako biste lakše bili u toku. Nešto kao društvena mreža studenata medicine. Osim toga, bit će moguće filtrirati pitanja i odgovore demosa po relevantnosti (ocjenama), a također i spremati si odgovore demosa kako biste se uvijek mogli lakše na njih vratiti i podsjetiti ako bi vam trebalo.

Osim toga imamo ideja za još kul stvari, ali korak po korak. Do tada sretno s ispitima!
Voli vas EduHub tim 🙂

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)