Top 10 YouTube kanala koji će vam olakšati učenje

Kako biste se koliko-toliko riješili osjećaja krivnje kada vam se ne da učiti, u nastavku teksta se nalaze najbolji kanali za studente medicine, koje možete gledati kada vam se spava ili jednostavno nemate motivaciju za suhoparno čitanje teksta.

Srećom, danas na YouTube-u postoji veliki broj kanala, a njihov broj se svakodnevno povećava, koji studentima mogu olakšati sam proces učenja. Videa možete gledati i prije samog učenja određene lekcije, a također i kad naučite iz udžbenika, kako biste provjerili jeste li sve shvatili kako treba.

U ovome tekstu ću opisati koji kanal se bavi kojom tematikom, te specifičnosti svakog kanala (što nude od dodatnih sadržaja sa strane te što ih čini jedinstvenima).

Napomena: kompletan sadržaj je na engleskom jeziku.

1.  Osmosis (1.96 milijuna pretplatnika)

Osmosis je jedan od najpopularnijih medicinskih kanala na YouTube-u. Tu ćete naći detaljna objašnjenja mnogih medicinskih tema. Videi na njihovom kanalu su samo dio onoga što oni nude na svojoj platformi. Tu vas čeka na stotine videa, koji nisu dostupni na YouTube-u, mnoštvo pitanja za provjeru znanja, na tisuće ‘flashcards-a’, kao i personalizirani plan učenja. Nakon registriranja na platformi, imate 14 dana da iskoristite sve što Osmosis ima za ponuditi.

2. Dr. Najeeb Lectures (1.37 milijuna pretplatnika)

Sigurna sam da je svatko od vas barem jednom čuo ovo ime i prezime 🙂 Dr. Najeeb je jedan od najpoznatijih predavača medicinskih znanosti online. Pronaći ćete detaljno objašnjene teme iz Imunologije, Patologije, Kardiologije, itd. Videa objavljuje tjedno. Kada pogledate koliko videa se nalazi na njegovom kanalu, možete samo zamisliti koliko videa se nalazi na njegovoj web stranici. Nažalost, više nije dostupna akcijska ponuda gdje ste za samo 5 dolara mogli osigurati sebi pristup cijelom sadržaju dok god vi to želite. Sada je cijena za neograničeno korištenje 99 dolara.

 3. Dr. Armando Hasudungan (1.76 milijuna pretplatnika)

Dr. Armando Hasudungan spaja znanost i umjetnost. Uspješno pojašnjava kompleksne medicinske teme pomoću svojih crteža. Na njegovom kanalu možete naučiti dosta toga iz: Embriologije, Neurologije, Nefrologije, Biologije, Farmakologije i Mikrobiologije.

4. Harvard Medical School (144.000 pretplatnika)

Harvard Medical School je izvrstan kanal za sve one koji žele svoje znanje upotpuniti točnim, te naizgled, nesavladivim informacijama. Videa većinom traju 5 minuta i manje, ali i za tako kratko vrijeme predavači uspiju obraditi mnoge teme, a pored toga nude i pregled najnovijih znanstvenih dostignuća, te novih trendova u biomedicinskim istraživanjima.

5. MedCram (1.03 milijuna pretplatnika)

MedCram je osnovan davne 2012. godine od strane dr. Roger Seheulta i njegovog nekadašnjeg asistenta Kyle Allereda. Ukoliko želite naučiti ili ponoviti složenije medicinske teme, posjetite njihovu web stranicu, gdje vas čekaju i besplatne lekcije, kao i one za koje morate platiti.

6. Khan Academy Medicine (1.36 milijuna pretplatnika)

Ono što je zanimljivo u vezi sa Khan Academy Medicine kanalom, jeste da nisu objavili puno novih videa još od 2016. godine, ali se čini da to ne predstavlja problem njihovim pretplatnicima, čiji broj raste iz dana u dan. Pored kanala namijenjenog medicini, postoji i kanal koji nudi pojašnjenja iz mnogih znanstvenih područja. Možda nekad poželite obnoviti svoje znanje iz matematike, kemije, biologije pa čak i umjetnosti.

7. Strong Medicine (420.000 pretplatnika)

Iza Strong Medicine kanala stoji dr. Eric Strong, koji predaje na Stanfordu. Na kanalu možete pronaći videa sa savjetima i trikovima za bolje učenje i razumijevanje gradiva, objašnjene lekcije, kao i ispovijesti predavača. Dr. Strong je iznimno posvećen odgovaranju na komentare u sklopu svojih videa.

8. Dr. Nabil Ebraheim (533.000 pretplatnika)

Na kanalu Dr. Nabil Ebraheim se nalazi veliki broj 3D animacija praćenih relevantnom terminologijom i objašnjenjima. Cilj dr. Ebraheima je prenijeti svoje znanje iz Ortopedije cijelom svijetu. Autor i koautor je više od 450 naučnih radova.

9. Healthcare Triage (394.000 pretplatnika)

Healthcare Triage kanal je osnovao dr. Aaron Carroll, profesor i dekan Medicinskog fakulteta na Indiana Sveučilištu. U svojim videima pojašnjava medicinska istraživanja, te odgovara na pitanja o medicini, zdravlju i zdravstvenom sustavu. Od čiste znanosti, do sastojaka hrane, definitivno ćete naći odgovore na sva vaša pitanja.

10. Ninja Nerd Lectures (947.000 pretplatnika)

Za kraj vam predstavljamo Ninja Nerd Science. Ovo je neprofitna organizacija, čija je misija obezbijediti besplatni visokokvalitetni sadržaj studentima. Sve je počelo 2017. godine kada su tri prijatelja udružili snage i osnovali kanal, kojem su posvetili mnoge besane noći i vikende. Zach Murphy, predavač, će vas osvojiti svojom strašću za podučavanjem, kao i načinima poučavanja. Podržimo ih u njihovom radu!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)